חלת טבעונית לראש השנה מקמח מניטובה מלא 100%

חומרים‭

1 ק"ג קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י. ניתן להחליף מחצית מהסוכר ב-50 גרם סילאן

12 גרם שמרים יבשים

690 מ"ל מים

100 מ"ל שמן קנולה

22 גרם (1 כף) מלח

הברשה במים

שומשום / קצח / פרג (לא חובה)

אופן ההכנה

מערבבים בקערת מיקסר את כל החומרים היבשים.

מוסיפים את המים ומערבבים. אם בחרתם להחליף מחצית מהסוכר בסילאן - מוסיפים אותו עכשיו, את השמן ואת המלח. ממשיכים ללוש עד לקבלת בצק נעים למגע, לא קשה ולא רך מדי.

מניחים את הבצק בקערה, מכסים בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של שעה.

לאחר שעה מוציאים מהמקרר. לוחצים על הבצק להוצאת האוויר. לא בעזרת קיפולים!לאחר הוצאת האוויר מעבירים את הבצק לקערה, עוטפים בניילון ומעבירים לתפיחה במקרר ללילה או למשך מספר שעות.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומביאים לטמפרטורת החדר.

מחלקים את הבצק ל-4 רצועות במשקל 400 גרם כ"א, וקולעים חלה גדולה וגבוהה במיוחד או מגלגלים כל רצועה לספירלה מהמרכז החוצה. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ברווחים אחת מהשנייה.

מברישים במים את חלקה העליון של החלה, מכסים במגבת נקייה ולחה ומתפיחים שוב, עד ל-75% מנפחה של הכיכר. הכיכר תסיים את התפיחה בתנור.

מברישים שוב את החלות במים או בסילאן מדולל במים. אם רוצים מפזרים שומשום, פרג או קצח מעל. מחממים את התנור ל-220 מעלות. אופים כ-15 דקות, עד לקבלת צבע זהוב עמוק וצליל חלול נשמע כשנוקשים בבסיסן.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

ראש השנה

צילום: מנחם גרייבסקי