זנגולה - שבלולי בצק ספוגים בדבש ביתי
טיגון: ב-170-160 מעלות
לזנגולה
560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
720 מ"ל (3 כוסות) מים
שמן קנולה לטיגון
סירופ דבש
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים בקערה בינונית. לשים היטב, מוודאים שאין גושים, לקבלת בצק מאוד דליל אך "קופצני" למגע (לא בצק מיימי).
מכסים את הקערה במגבת נקייה ומניחים באזור חמים למשך כ-20 דקות.
לשים שוב.
מעבירים את הבצק לשק זילוף גדול וחזק. גוזרים את הקצה ליצירת חור קטן מאוד (הבצק צריך לצאת בזרם חלש היות והוא יתנפח בשמן).
מחממים שמן קנולה בסיר רחב וכבד על להבה בינונית-גבוהה.
כשהשמן מגיע לטמפרטורה של 170-160 מעלות, מזלפים את הזנגולה לשמן בתנועות מעגליות ומהירות.
הזנגולה מוכנה כשהיא מקבלת צבע זהוב נהדר.
מוציאים מהשמן וטובלים בסירופ הדבש.
מניחים בצלחת הגשה ונהנים.
סירופ דבש
חומרים
240 מ"ל (1 כוס) מים
400 גרם (2 כוסות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 לימון שטוף, חצוי ל-2
אופן ההכנה
שמים את כל החומרים בסיר בינוני.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש.
מבשלים כ-10 דקות על להבה בינונית עד לקבלת סירופ סמיך.
מורידים מהאש.
סוחטים את הלימון לתוך הסירופ וזורקים את קליפתו.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי