זלביה, סופגניות תימניות

זלביה, סופגניות תימניות

כ-20 סופגניות

חומרים

420 גרם (3 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים

1 כף סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

360-240 מ"ל (1.5-1 כוסות) מים
1 כף מלח

שמן לטיגון

אופן ההכנה

מכניסים חצי מכמות הקמח, שמרים וסוכר לקערת מיקסר עם וו לישה. מערבבים כ-1 דקה. מוסיפים כוס מים ומערבלים 2 דקות נוספות. מוסיפים את שאר הקמח ומערבלים שוב עד להטמעתו. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת בצק דביק מעט. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים עוד מים.

מניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעתיים.

מחממים שמן בסיר עמוק. כשהשמן חם מאוד יוצרים צורה דקה כלשהי מהבצק.

מגישים עם חילבה.

לחובבי הגרסה המתוקה: ניתן לפזר אבקת סוכר או לטבול בדבש.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי