זלביה, סופגניות תימניות
כ-20 סופגניות
חומרים
420 גרם (3 כוסות) קמח לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
30 גרם שמרים טריים או 10 גרם שמרים יבשים
1 כף סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
360-240 מ"ל (1.5-1 כוסות) מים
1 כף מלח
שמן לטיגון
אופן ההכנה
מכניסים חצי מכמות הקמח, שמרים וסוכר לקערת מיקסר עם וו לישה. מערבבים כ-1 דקה. מוסיפים כוס מים ומערבלים 2 דקות נוספות. מוסיפים את שאר הקמח ומערבלים שוב עד להטמעתו. מוסיפים את המלח ומערבלים עד לקבלת בצק דביק מעט. אם הבצק קשה מדי - מוסיפים עוד מים.
מניחים להתפחה במקום חמים למשך כשעתיים.
מחממים שמן בסיר עמוק. כשהשמן חם מאוד יוצרים צורה דקה כלשהי מהבצק.
מגישים עם חילבה.
לחובבי הגרסה המתוקה: ניתן לפזר אבקת סוכר או לטבול בדבש.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי