לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים: ט
וופי פאי לחג האהבה

וופי פאי לחג האהבה

אפייה: 40 עוגיות / 20 סנדביצ'ים, תנור מחומם מראש ל-180 מעלות

לעוגיות

190 גרם (1/3+1 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפות אבקת קקאו

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה

קמצוץ מלח

120 גרם חמאה רכה

100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 גרם (1/4 כוס דחוסה) סוכר חום

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל איכותית

1.5 כפות צבע מאכל אדום (אפשר להוסיף יותר או פחות, תלוי בעזות הצבע שאתם רוצים לקבל)

למילוי

115 גרם גבינת שמנת, בטמפרטורת החדר (מומלץ "פילדלפיה")

60 גרם חמאה, רכה

300 גרם (2.5 כוסות) אבקת סוכר, מנופה

1 כפית תמצית וניל איכותית / משחת וניל

אופן ההכנה

עוגיות

מערבבים בקערה בינונית קמח, אבקת קקאו, אבקת סודה לשתייה ומלח.

בקערת מיקסר, עם וו גיטרה מערבבים חמאה, סוכר לבן וסוכר חום כ- 3 דק' במהירות בינונית, עד לקבלת מרקם אוורירי וצבע בהיר. מנקים את צדדי המיקסר עם לקקן, ומוסיפים את הביצה. מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד.

מוסיפים את תמצית הווניל ואת צבע המאכל האדום עד להטמעה.

מוסיפים את תערובת הקמח ומערבבים במהירות נמוכה רק עד להטמעה של הקמח.

מעבירים את הבצק למקרר ל-30 דק' לפחות.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים 2 מגשים בנייר אפייה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ויוצרים כדורים בגודל כפית. מניחים על נייר האפייה, כ-5 ס"מ אחד מהשני.

אופים במרכז התנור במשך 8-6 דק', או עד שהעוגיות נראות יבשות בחלקן העליון.

מקררים על התבנית כ-3 דק'. מעבירים לרשת צינון לקירור מלא.

מילוי

מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה, גבינת שמנת וחמאה, במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת תערובת בהירה ואוורירית, כ-5 דק'.

מנמיכים את המהירות ומוסיפים את אבקת הסוכר המנופה. מערבבים עד לאיחוד.

מוסיפים את תמצית הוָניל ומגבירים את המהירות לבינונית-גבוהה. מערבבים כ-3 דק' עד לקבלת תערובת קרמית וחלקה.

הרכבה

מזלפים או מורחים עם כפית את המילוי על אחת מהעוגיות. מניחים את החלק העליון של העוגיות מעל המילוי. אפשר לקשט עם שוקולד לבן מומס.

ניתן לאחסן את העוגיות בכלי אטום במקרר עד שבוע ימים.