המבורגר מושחת עם איולי עגבניות מיובשות

אפייה: 10 לחמניות, 180 מעלות

לחמניית המבורגר

אוהד שגיב, מאפיית הנדלר
לבצק

500 גר' קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

60 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

10 גר' מלח

50 גר' ביצים (1 ביצה)

50 מ"ל שמן קנולה 

220 מ"ל מים

45 גר' שמרים לחים / 15 גר' שמרים יבשים

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים קמח, סוכר, מלח, ביצים, שמן ומים בקערת מיקסר עם וו לישה למשך 3 דקות במהירות איטית.

מוסיפים את השמרים, מגבירים את מהירות המיקסר לגבוהה ולשים במשך 8-6 דקות, עד שהבצק נפרד מדפנות קערת המיקסר והבצק חלק והומוגני.

מעבירים את הבצק לתפיחה ראשונה בקערה משומנת קלות ומכסים בניילון נצמד לכ-45 דקות.

מוציאים את הבצק ומניחים על משטח עבודה, טופחים קלות על הבצק ומוציאים מעט אויר.

מחלקים את הבצק ל-10 יחידות במשקל כ-90 גר' ליחידה.

משאירים למנוחה למשך כ-30 דקות.

מכדררים כל יחידה לכדור עגול ומכסים במגבת לחה ל-15 דקות.

לוחצים קלות עם כף היד על כל כדור משטחים אותו קלות ומסדרים על מגש אפייה.

מכסים במגבת לחה ומתפיחים במשך כ-40 דקות.

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מושחים את הלחמניות בביצה טרופה ומפזרים מעט שומשום.

אופים במשך 12 דקות ב-180 מעלות.

 

 

המבורגר ותוספות

הילה יבניאלי-בוכריס
חומרים

1 ק"ג בשר טחון איכותי עם 30% שומן

מלח ופלפל שחור

טבסקו

 

2 בצלים פרוסים

1 חבילת פטריות שימאג'י חומות (או כל פטריה שאתם אוהבים)

2 קוביות תרד קפוא

1/4 כוס שמן זית

מלח ופלפל

אופן ההכנה

שמים בקערה בשר טחון, מלח, פלפל ו-4-3 טיפות רוטב טבסקו ולשים היטב.

יוצרים קציצות בגודל הרצוי (200-150 גרם לפחות), שמים על גריל או בתנור או במחבת עד למידת בישול רצויה.

במחבת נפרדת מחממים שמן זית.

מוסיפים את הבצל ומשחימים קלות. מוסיפים את הפטריות, ממשיכים לטגן כ-3 דקות ומוסיפים את התרד.

מתבלים במלח ופלפל.

מטגנים עד שאין יותר מים במחבת, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

להשלמת המנה

רוטב איולי עגבניות מיובשות

להגשה

מורחים איולי עגבניות מיובשות על הלחמניה, מניחים קציצה חמה מעל.

מניחים מעל כף גדושה של תוספות.

ניתן ומומלץ להניח מעל ביצת עין.

מגישים חם ונהנים!

 

 

רוטב איולי עגבניות מיובשות

חומרים

6-5 כפות מיונז

6-5 כפיות ממרח עגבניות מיובשות

 

מערבבים היטב.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

יום העצמאות