דונאטס פטל בציפוי מייפל ושבבי פטל מיובש

טיגון: 20 יחידות

לבצק

500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח מניטובה לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1/2 כפית מלח

10 גרם (1 כף) שמרים יבשים

1 ביצה

100 גרם חמאה רכה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות קטנות

240 מ"ל (1 כוס) חלב פושר

35 גרם אבקת פטל (חברת רזברי)

‬לציפוי

300 גרם (2.5 כוסות) אבקת סוכר

5-3 כפות סירופ מייפל טבעי

שבבי פטל מיובש (חברת רזברי)

לטיגון

1 ליטר שמן קנולה

אופן‭ ‬ההכנה‭
בצק

בקערת מיקסר שמים קמח, מלח וסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמרים היבשים ומערבבים שוב. מחברים את וו הלישה ובמהירות נמוכה מוסיפים את הביצה וקוביות החמאה הרכה. מוסיפים בהדרגה את החלב הפושר עד לקבלת בצק אחיד. לשים כ-10 דקות נוספות עד לקבלת בצק רך וחלק.

מוסיפים את אבקת הפטל ולשים עוד כ-5 דקות עד להטמעה מלאה.

מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה נקייה. יוצקים מעל הבצק כמות קטנה של שמן ומגלגלים את הבצק בתוכו כך שישומן היטב מכל צדדיו. מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי-שעתיים עד להכפלת הנפח.

 

מעבירים את הבצק למשטח עבודה מקומח קלות ומרדדים לעלה בעובי של כ-1 ס"מ. בעזרת חותכן קורצים מהבצק עיגולים בגודל הרצוי. במרכז כל עיגול קורצים עיגול פנימי נוסף קטן יותר (ליצירת מראה הדונאט). מעבירים את עיגולי הבצק לתבנית אפייה מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים שוב כ-30 דקות. חוזרים על אותה פעולה עם הבצק שנותר – מרדדים וקורצים שוב עיגולים.

 

מחממים את השמן בסיר רחב ועמוק. מחממים את השמן לחום של 160 מעלות. כשהשמן מגיע לטמפרטורה הרצויה, מעבירים כ-4-3 עיגולי בצק בכל פעם לשמן, מטגנים כדקה-שתיים מכל צד עד שהדונאטס הופכים תפוחים ושחומים (אך לא שחומים מדי). מוציאים בעזרת כף טיגון ומעבירים לרשת שיושבת על מגש מרופד בנייר סופג. מקפידים שהשמן יישאר כל הזמן בטמפרטורה קבועה. לאחר תום הטיגון מכינים את הציפוי (אם תכינו לפני הטיגון, הציפוי יתקשה ולא תוכלו להשתמש בו).

ציפוי

מערבבים בקערה נקייה את אבקת הסוכר עם 2 כפות סירופ מייפל טבעי. אם צריך מוסיפים עוד סירופ, כל פעם 1 כף עד לקבלת ציפוי מבריק, לא סמיך מדי ולא נוזלי מדי.

בקערה נפרדת מניחים את שבבי הפטל.

טובלים את הדונאטס בציפוי המייפל ומיד טובלים בשבבי הפטל. מניחים בצד להתקשות הציפוי ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי

הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים