דונאטס מכוסמין לבן
טיגון: 12-8 יח'
לבצק
10 גרם (1 כף) + 3.5 גרם (1 כפית) שמרים יבשים
240 מ"ל (1 כוס) חלב מחומם ל- 50 מעלות
385-315 גרם (2+1/4 - 2+3/4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות
של א"י
1 כפית תמצית וניל איכותית
3 חלמונים
30 גרם (3 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
60 גרם חמאה רכה, חתוכה לקוביות
שמן לטיגון
לציפוי
180 גרם (1.5 כוסות) אבקת סוכר
4-3 כפות חלב
2 כפיות תמצית וניל
צבע מאכל לבחירה (בצילום - צבע מאכל אדום ומחית פיסטוק) - לא חובה
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בינונית 1 כף שמרים ו-3/4 כוס חלב חמים. מוסיפים 3/4 כוס קמח. מערבבים לקבלת עיסה חלקה. מכסים ומניחים בצד במקום חמים כ-30 דקות.
לאחר 30 דקות מערבבים בקערת מיקסר עם וו גיטרה 1 כפית שמרים יבשים ו-1/4 כוס חלב שחומם קודם (ועכשיו בטמפ' החדר).
מוסיפים את תערובת הקמח שנחה, תמצית וניל וחלמונים ומערבבים כ- 30 שניות במהירות נמוכה, עד שהמרכיבים מתאחדים ונוצר בצק חלק.
עוצרים את המיקסר ומוסיפים 1 כוס קמח, סוכר ומלח. מערבבים במהירות בינונית עד להתאחדות, כ-30 שניות.
מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים כ-30 שניות במהירות בינונית עד לאיחוד.
מחליפים את וו הגיטרה לוו לישה. מוסיפים את שארית הקמח, 1/4 כוס בכל פעם (רצוי לעצור את המיקסר לפני כל הוספה) ולשים במהירות בינונית כ-1 דקה, עד שהבצק נמשך מהדפנות והוא חלק ודביק מעט.
הבצק שמתקבל רך מאוד ולח,לא דביק מדי, וניתן לרדד אותו.
מכסים את הקערה בניילון ומניחים לתפיחה כ-30 דקות במקום חמים.
לאחר 30 דקות מוציאים את האוויר בעדינות מהבצק, מכסים שוב ומקררים במקרר 1 שעה לפחות ועד 12 שעות.
מוציאים מהמקרר, מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות לעובי של 1+1/4 ס"מ.
בעזרת מיקד עגול בקוטר 7 ס"מ קורצים עיגולים, ובעזרת מיקד של 2.5 ס"מ קורצים חור באמצע.
מניחים את הדונאטס על מגש מרופד בנייר אפייה ומקומח קלות, דואגים להשאיר כ-2.5 ס"מ מרווח בין כל דונאטס.
מכסים את הדונאטס בקלילות בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה כ-40-30 דקות. מומלץ לבדוק את מצב הדונאטס כל 10 דקות בערך.
מחממים שמן בסיר עמוק, מטגנים את הדונאטס בקבוצות, כ-2 דקות לצד או עד לקבלת צבע זהוב עשיר.
מוציאים את הדונאטס ומניחים על רשת צינון מעל מגבות נייר לספיגת השמן העודף.
מחממים את השמן שוב לפני שמטגנים קבוצה נוספת.
מקררים מעט לפני שמצפים.
ציפוי
מערבבים בקערה את אבקת הסוכר והחלב למרקם הרצוי. אנחנו רוצים שהציפוי יכסה גב של כף. מחלקים לקערות ומוסיפים את צבע המאכל.
טובלים את הדונאטס בציפוי ומניחים על רשת. כאשר הציפוי מתקשה מעבירים לצלחת הגשה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים