גבינת קממבר עטופה בלחמניות שום, צ'ילי אדום ורוזמרין
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות טורבו עד להשחמה
חומרים
600-480 מ"ל (2.5-2 כוסות) מים
40 גרם (2 כפות) דבש נוזלי
750 גרם (6 כוסות) קמח מניטובה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית עדין
20 גרם (1 כף) מלח
4-5 שיני שום, כתושות
6 גבעולי רוזמרין, להוריד את העלים מהגבעול ולקצוץ גס
2 יח' צ'ילי אדום, קצוץ לקוביות קטנות
250 גרם (1 גלגל) גבינת קממבר
1/4 כוס פירורי לחם
2-1 כפות חמאה מלוחה רכה
אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים 480 מ"ל מים ודבש.
מוסיפים את הקמח ואת השמרים ולשים עד שהקמח נאסף לבצק כ-1 דקה.
מוסיפים את השמן וממשיכים ללוש כ-3 דק’ במהירות נמוכה לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. אם הבצק יבש מדי מוסיפים עוד קצת מים.
מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות בינונית כ-10 דק’.
מוסיפים את השום, הרוזמרין והצ’ילי.
לשים עוד כדקה. הבצק שיתקבל יהיה רך וגמיש ומעט דביק.
מעבירים לקערה מקומחת, מכסים בניילון ומניחים בצד להתפחה כ-1.5-1 שעות, עד להכפלת הנפח.
מעבירים למשטח נקי ומקומח קלות, מחלקים לכ-30 עיגולים.
מכסים במגבת נקייה ומניחים כ-5 דק’ למנוחה.
משמנים תבנית עגולה בחמאה מלוחה, מפזרים את פירורי הלחם מעל.
מניחים במרכז התבנית את גבינת הקממבר. מסביב לגבינה מניחים את כדורי הבצק.
מכסים במגבת ומניחים בצד לתפיחה נוספת של 40-30 דק’, עד ל-3/4 מהנפח.
מורחים בביצה מעורבבת עם מעט דבש.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהלחמניות תפוחות ושחומות.
מגישים חם ישר מהתנור.
ניתן למלא את התבנית בהמון כדורים קטנים או במעט כדורים גדולים.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי