לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי

בצק פסטה בטעמים

שף רמי סויסה

200 גרם בצק, 5 מנות

אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 5 דקות

לבצק

200 גרם סמולינה דורום מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י 
40 גרם בטטה צלויה ומעוכה/ תרד מאודה וטחון ללא נוזלים
קורט מלח
2 ביצים שלמות L

למילוי

250 גרם פטריות שמפיניון / פורטבלו
1 בצל בינוני קצוץ
50 גרם פטרוזיליה קצוצה
3 עלי בזיליקום קצוצים
80 גרם גבינת מסקרפונה
50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
50 גרם שקדים קלויים וקצוצים
מלח, פלפל שחור גרוס דק 
אגוז מוסקט
3 כפות שמן זית

אופן‭ ‬ההכנה‭

מניחים את כל החומרים במעבד מזון ויוצרים כדורי בצק דביקים בלחיצות קצרות. מוציאים את הבצק למשטח מקומח קלות ולשים ידנית עד קבלת מרקם חלק ולא גרגירי. מרדדים במכונת פסטה לעובי מס' 6 וחותכים לרצועות ברוחב 4-3 ס"מ ובאורך 30 ס"מ. מבשלים במים רותחים ומעט שמן במשך 2 דקות ומסננים. מניחים בצד לצינון.
מחממים את השמן במחבת בחום גבוה ומטגנים את הבצל להזהבה. קוצצים את הפטריות ומוסיפים לבצל. ממשיכים בטיגון עד לאידוי הנוזלים וקבלת תערובת יבשה. מוסיפים את הפטרוזיליה והבזיליקום, מערבבים ומניחים במסננת. לאחר שהמסה התקררה מעט, מוסיפים את שאר החומרים, מתבלים ומתקנים טעם לפי הצורך. מניחים רצועת בצק על משטח יבש ומורחים עליה את המילוי.  מגלגלים ויוצרים מעין שבלול ממולא, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים 5-3 דקות. מחממים 1/2 ליטר מים עם 1/4 כוס חומץ. מכניסים את הביצה השלמה ללא הקליפה אל המים, להכנת ביצה עלומה. לאחר 3 דקות מוציאים בזהירות ומניחים בצד.
מוציאים את שבלול הפסטה מהתנור, מניחים עליו את הביצה ומגישים.