בנייה, סופגניות איטלקיות (Beignet)
אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
חומרים
100 גרם קמח לחם מלא 100% מועשר, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם קמח כוסמין לבן, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 גרם שמרים טריים
2 גרם אבקת ווניל
קורט מלח
100-80 מ"ל מים
40 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
130 גרם גבינת טוב טעם או גבינה מקבילה – חמוצה (לא גבינת ריקוטה)
20 גרם צימוקים קטנטנים – לא חובה אבל מומלץ!
אופן ההכנה
מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
מניחים בצד, במקום חמים כ-45 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומניחים לתפיחה נוספת במשך כ-20 דקות.
בעזרת היד קורצים עיגולים של כ-30 גרם. מגלגלים ומניחים על משטח מקומח או משומן.
נותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
בינתיים מחממים בסיר רחב שמן לטמפרטורה של 170 מעלות.
מועכים את העיגולים במרכז מבלי לחורר ומכניסים לשמן הרותח. מטגנים משני הצדדים עד שהבנייה מקבל גוון חום-זהוב.
מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
מגישים עם קליפות הדרים מסוכרות ושמנת חמוצה או בליווי ריבה.
מפדרים באבקת סוכר מעל.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי