בנייה, סופגניות איטלקיות

בנייה, סופגניות איטלקיות (Beignet)

אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
חומרים‭

100 גרם קמח לחם מלא 100% מועשר, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם קמח כוסמין לבן, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
5 גרם שמרים טריים
2 גרם אבקת ווניל
קורט מלח
100-80 מ"ל מים
40 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
130 גרם גבינת טוב טעם או גבינה מקבילה – חמוצה (לא גבינת ריקוטה)
20 גרם צימוקים קטנטנים – לא חובה אבל מומלץ!

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית את כל החומרים, ידנית או במיקסר עם וו גיטרה.
מניחים בצד, במקום חמים כ-45 דקות או עד שהבצק הכפיל את נפחו.
טופחים על הבצק להוצאת האוויר ומניחים לתפיחה נוספת במשך כ-20 דקות.
בעזרת היד קורצים עיגולים של כ-30 גרם. מגלגלים ומניחים על משטח מקומח או משומן.

נותנים לבצק לנוח כ-5 דקות.
בינתיים מחממים בסיר רחב שמן לטמפרטורה של 170 מעלות.
מועכים את העיגולים במרכז מבלי לחורר ומכניסים לשמן הרותח. מטגנים משני הצדדים עד שהבנייה מקבל גוון חום-זהוב.
מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.
מגישים עם קליפות הדרים מסוכרות ושמנת חמוצה או בליווי ריבה.
מפדרים באבקת סוכר מעל.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי