ט"ו באב
Eggs Benedict על לחמניית בריוש עם סלמון מעושן ועגבניות צלויות
הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות, 20 דקות
לחמניות בריוש – 80 גר' ליח'
500 גרם (3.5 כוסות + 1 כף) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
48 גרם (4 כפות) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
6 גרם (1 כפית) מלח
20 גרם (2 כפות) שמרים
4 חלמונים L
100 גרם חמאה רכה
150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) חלב
50 גרם חמאה מומסת
לרוטב הולנדייז
125 מ"ל (1/2 כוס) יין לבן
4 חלמונים
קורט זעפרן (אופציונלי)
375 גרם חמאה מומסת
1/2 לימון, מיץ
מלח ופלפל
עירית קצוצה
להגשה
סלמון מעושן
ביצים עלומות
רוטב הולנדייז
עגבניות שרי צלויות
אופן ההכנה
לחמניות בריוש
בקערת מיקסר, מערבבים כוסמין לבן, סוכר ושמרים.
מוסיפים את החלמונים ואת החמאה, לשים כ-1 דקה.
מוסיפים את החלב ולשים כ-3 דק'.
מוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש עוד 7-5 דק' עד לקבלת בצק דביק, ריחני ונעים למגע.
מניחים בקערה מקומחת קלות, מכסים במגבת נקייה ומשאירים בצד 1.5-1 שעות להכפלת הנפח.
לאחר התפיחה מחלקים את הבצק ללחמניות במשקל 80 גר' (או בכל משקל שרוצים).
משמנים תבנית מאפינס גדולה, מכדררים את הלחמניות ומניחים בתבנית. מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה שנייה, עד לתפיחה של כ-3/4 מהגובה.
מברישים בחמאה מומסת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, במשך כ-20 דק', עד שהלחמניות מזהיבות והריח בבית ממסטל… ☺
מקררים כ-5 דק' בתבנית, מוציאים לרשת צינון ומקררים לגמרי (ניתן להכין יום לפני).
לפני ההגשה חותכים את הלחמנייה לחצי ומורידים מעט מהקצה כדי לקבל משטח שטוח ויציב. מורחים בחמאה מומסת ומטגנים במחבת עד להזהבה.
רוטב הולנדייז
מניחים בקערה מעל בן מארי (סיר עם מעט מים רותחים – חשוב שהקערה לא תיגע במים), יין לבן, חלמונים וזעפרן אם משתמשים. מערבבים היטב במטרפה.
בזילוף עדין מוסיפים את החמאה המומסת, מערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם סמיך (כמו מיונז).
מורידים מהאש, מוסיפים מלח ופלפל שחור ומיץ לימון. מערבבים היטב, טועמים ומתקנים.
מוסיפים את העירית.
ביצים עלומות
מרתיחים סיר מים עם 1/4 כוס חומץ.
שוברים ביצה לקערה.
כאשר המים רותחים, מערבבים את המים בכף במהירות ליצירת "מערבולת" במים ושופכים פנימה את הביצה בעדינות.
מבשלים עד שהביצה הופכת ללבנה אבל עדיין רכה במרכזה.
מוציאים ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג כדי לספוג מעט מהמים לפני ההגשה.
עגבניות שרי צלויות
חותכים עגבניות שרי בצבעים שונים (או צבע אחד) לשניים.
מזלפים מעט שמן זית, מלח ופלפל שחור.
מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מניחים 3-2 גבעולים של טימין ואופים בתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות.
כאשר העגבניות מצטמקות מעט ומשחררות נוזלים הן מוכנות (ניתן להכין עד יום מראש ולשמור במקרר).
הרכבה
מטגנים קלות את לחמניות הבריוש בחמאה ומניחים על צלחת יפה.
מניחים על הבריוש פרוסה יפה ועסיסית של סלמון מעושן (אפשר גם 2 פרוסות למי שממש אוהב).
מעל מסדרים יפה את הביצה העלומה שהכנו.
מסדרים על הצלחת את העגבניות הצלויות, בפוזה סקסית ☺
ממש לפני ההגשה לשולחן יוצקים על הביצים רוטב הולנדייז ומקשטים בעירית קצוצה (אם רוצים).
המלצה שלי – לצקת מהרוטב לכלי הגשה נפרד ולהגיש לשולחן גם בנפרד כי הרוטב כל כך טעים שבסוף תרצו עוד.
בתיאבון וחג אהבה שמח!
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים