ביסוני גבינות ובזיליקום מקמח כוסמין מלא 100%
אפייה: תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים
300 גרם (2+1/2 כוסות) גבינת צ'דר מגורדת
120 גרם חמאה, רכה
105 גרם (7 כפות) שמנת מתוקה
קורט מלח
187 גרם (1+1/2 כוסות) קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה הסדרה הבריאה, מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
150 גרם (1+1/2 כוסות) גבינת פרמזן מגורדת
3 כפות עלי בזיליקום טרי קצוץ דק
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים עד לאיחוד גבינת צ'דר, חמאה, שמנת מתוקה ומלח.
מוסיפים בהדרגה את הקמח, גבינת הפרמזן והבזיליקום, ומערבבים רק עד לאיחוד החומרים.
מעבירים את הבצק למשטח מקומח היטב.
מרדדים את הבצק לעובי של כסנטימטר, קורצים עוגיות בצורה ובגודל הרצויים.
מניחים את הביסונים על תבנית מרופדת בנייר אפייה במרחק מה זה מזה.
אופים 14-11 דקות או עד הזהבה בתנור שחומם מראש.
מוציאים מהתנור ומקררים בתבנית כ-30 דקות.
מאחסנים בכלי אטום היטב.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי