בייגלה ירושלמי פיצה
קרן אגם, נשואה למאפייה
15 יחידות
אפייה: תנור מחומם ל-220 מעלות, 12 דקות
לבצק
1 ק"ג קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
130 גר' (1/2 כוס + 3 כפות) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 גרם (2 כפות) שמרים יבשים
1 כף שטוחה מלח דק
600 מ"ל (2.5 כוסות) מי ברז
2 כפות שמן זית
לרוטב פיצה למילוי
קופסה קטנה של עגבניות מרוסקות
2 שיני שום כתושות
1 כף שמן זית
חופן עלי בזיליקום טריים
מעט אורגנו יבש
מעט מלח
150 גר' גבינת מוצרלה מגורדת
לציפוי
200 גר' שומשום
מים
להברשה
1/4 כוס שמן זית עם מעט מלח גס
אופן ההכנה
בצק
בקערת המיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים יבשים, סוכר, שמן זית ולבסוף את המלח.
מוסיפים מחצית מהמים, ובהדרגה את יתרת המים (ייתכן ולא תזדקקו לכל הכמות). לשים כ-8 דקות במהירות נמוכה.
מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שיצופה מכל צדדיו.
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת ומניחים להתפחה כשעה וחצי-שעתיים בטמפרטורת החדר.
מוציאים אויר ומחלקים את הבצק ל-15 כדורים שווים.
מניחים את הכדורים על גבי מגש גדול או על כל משטח מקומח אחר, ומכסים במגבת להתפחה חוזרת של 20 דק'.
מערבבים את כל חומרי רוטב העגבניות.
מכינים 2 צלחות ארוכות אחת עם מים והשנייה עם שומשום (אפשר גם בתבניות אינגליש קייק).
מרדדים כל כדור בצק לעלה קטן, מורחים רוטב עגבניות ומפזרים גבינה לרוחב העלה. מגלגלים לרצועה הדוקה.
בעזרת כף היד מועכים את הרצועה ומשטחים אותה.
טובלים את הרצועה במים, מעבירים מיד לשומשום ומגלגלים לכיסוי מלא.
מניחים על התבנית ומתפיחים שוב כ-10 דק'.
אופים בתנור שחומם מראש ל-220 מעלות כ-12 דק' עד להזהבה.
מוציאים מהתנור ומורחים שמן זית עם מעט מלח גס.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי