בורקס במילוי בשר ותרד
כ-24 בורקסים
אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות טורבו, 10-8 דקות
חומרים
500 גרם בשר טחון
2 בצלים גדולים, קצוצים
3 כפות שמן זית
4 שיני שום, קצוצות
1 חבילה תרד, שטוף היטב
1 חבילה פטריות, קצוצות
1/2 כוס חמוציות
1/2 כוס פיסטוקים קצוצים
1 חבילה בצק עלים
ביצה לציפוי
שומשום לקישוט
אופן ההכנה
מטגנים בצל קצוץ בשמן זית עד שמזהיב.
מוסיפים את השום ומטגנים עוד כדקה.
מוסיפים את הפטריות הקצוצות, המלח, הפלפל השחור והקינמון.
מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים היטב עד שמשנה את צבעו. מוסיפים את התרד. ממשיכים לבשל על להבה בינונית כ-7 דק'.
מוסיפים את החמוציות ומבשלים עוד 5 דק'. טועמים ומתקנים טעמים.
מורידים מהאש ומוסיפים את הפיסטוקים הקצוצים.
מקררים לגמרי.
מגלגלים את בצק העלים על משטח מקומח קלות, מרדדים מעט וחותכים למרובעים שווים. מניחים במרכז כל מרובע כפית גדושה מהתערובת. מקפלים לצורה הרצויה.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום מעל.
מקררים כ-30 דק'.
אופים 10-8 דק' בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות טורבו, עד קבלת גוון זהוב יפה.
מגישים חם או בטמפ' החדר.
מומלץ להגיש עם טחינה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי