אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי שוקולד

נעה עינת, העוגות של נעה

אפייה: 45 יחידות, תנור מחומם ל-180 מעלות למשך 16-13 דקות

לבצק

200 גרם חמאה

340 גרם קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

100 גרם אבקת סוכר

1 ביצה + חלמון

1 כפית תמצית וניל

10 גרם אבקת אפייה

קורט מלח

למילוי

כל ממרח שמתחשק לכם: נוטלה/לוטוס/לואקר/חלבה וכדומה.

אופן ההכנה

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים את החמאה ואבקת הסוכר.

מוסיפים את הביצה והחלמון בהדרגה, ביחד עם תמצית הוניל.

מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה והמלח ומערבבים ערבוב קצר רק עד שנוצר בצק.

יוצרים ריבוע, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה.

מרדדים את הבצק על משטח מעט מקומח לעובי 1/2 ס"מ , מדי פעם בודקים שהבצק לא נדבק למשטח, מתחילים עם חצי בצק ומשאירים בינתיים את החצי השני במקרר.

קורצים עיגולים בקוטר 10-8 ס"מ. את שאריות הבצק עוטפים בניילון ומחזירים בינתיים למקרר, עד שנסיים את הנגלה הזאת נעבור לנגלה השנייה עם השאריות.

מניחים במרכז העיגול, חצי כפית מלית ומקפלים למשולש. חשוב שהמשולש יהיה סגור טוב! אבל שהמלית עדיין תבצבץ החוצה.

מניחים על תבנית עם נייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ.

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים בין 16-13 דקות, עד העוגייה זהובה והבצק יציב למגע.

מצננים ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim