אוזני המן פריכות במילוי תמרים וקינמון

אוזני המן שַיש פריכות במילוי ממרח תמרים וקינמון

אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, 10-15 דקות
100 אוזני המן במשקל 30 גרם כ"א

לבצק לבן ואדום‭‬

750 גרם (5 כוסות + 2 כפות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
400 גרם חמאה רכה
90 גרם אבקת סוכר
100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל שמנת מתוקה / חלב / מיץ תפוזים

לבצק שוקולד‬

360 גרם (2.5 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם (1.5 כפות) אבקת קקאו איכותית, מנופה
6 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
200 גרם חמאה רכה
45 גרם (כ-1/3 כוס) אבקת סוכר
50 גרם (1/4 כוס) סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 שקית סוכר וניל
1/2 ביצה *
1/2 חלמון *
90 מ"ל שמנת מתוקה / חלב / מיץ תפוזים

* טיפ: מומלץ לערבב את הביצה והחלמון ביחד ולחלק לחצי.

למלית‭

450 גרם ממרח תמרים (אנחנו השתמשנו בצמח תמרים)
1 כפית גדושה קינמון טחון (לפי הטעם)

אופן ההכנה

מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה בינונית. מניחים בצד.

מערבבים חמאה, אבקת סוכר, סוכר לבן וסוכר וניל בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד לקבלת תערובת קרמית.

מוסיפים ביצה ומערבבים עד להטמעה.

מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבבים מעט.

מוסיפים חצי מכמות השמנת ושוב - 1/3 מכמות הקמח והשמנת, מסיימים עם הקמח.

מכינים את הבצק החום באותו אופן.

מחלקים את הבצק הלבן ל-2. מוסיפים 3-2 טיפות צבע מאכל לאחד החלקים.

מעבירים לנייר אפייה, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. ניתן גם להקפיא למשך 3 חודשים).

מוציאים מקירור, מחלקים כל בצק ל-2. מעבדים קלות את הבצק. יוצרים גלילים מכל אחד מהבצקים השונים ומשלבים את 3 הצבעים לצורת בורג. מאחדים ומשטחים לבצק.

בעזרת מערוך פותחים את הבצק על משטח מקומח קלות.

יוצרים עיגולים בגודל הרצוי (ככל שהעיגול יהיה גדול יותר כך גם האוזן תהיה יותר גדולה).

מערבבים ממרח תמרים עם קינמון. מניחים את המילוי במרכז ויוצרים את צורת האוזן.

אופים 15-10 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (עד שכשמרימים מעט את האוזן מהמגש יש צבע חום יפה בתחתית).

מקררים לחלוטין.

ניתן לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה.

טיפ חשוב – מומלץ להקפיא את האוזניים למשך 30 דק' לפחות לפני האפייה. בגלל שהבצק עשיר מאוד בחמאה, ההקפאה תשמור על צורת האוזן ועל כך שהמילוי לא ייזל החוצה בזמן האפייה.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim