אוזני המן קלאסיות פריכות במילוי פרג
אסטלה, כיתת אומן לקונדיטוריה
אפייה: תנור מחומם ל-165 מעלות
חומרים לבצק פריך קלאסי
150 גרם (1 כוס + 1 כף) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
50 גרם (1/2 כוס פחות 1 כף) אבקת סוכר
15 מ"ל (1 כף) מים
חומרים למלית פרג
200 מ"ל (1 כוס פחות 2 כפות) חלב
100 גרם חמאה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גרם ( 1/4 כוס + 1/2 כף) דבש
200 גרם (2+1/3 כוסות פחות 1 כף) פרג טחון טרי
1 גרידת לימון / תפוז
100 גרם (כ- 1 כוס) פירורי עוגה
אופן ההכנה
מעבדים במעבד מזון/מיקסר עם וו גיטרה קמח וחמאה קרה לקבלת פירורים קטנים ואחידים.
מוסיפים אבקת סוכר ומעבדים מעט.
מוסיפים מים ומעבדים רק עד קבלת בצק. מקררים היטב.
מלית פרג
מביאים לרתיחה חלב, חמאה, סוכר ודבש.
מוסיפים פרג ומבשלים מס' דקות תוך ערבוב.
מסירים מהאש ומוסיפים פירורי עוגה וגרידת לימון/תפוז.
הרכבה
מרדדים את הבצק הפריך לעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6.5 ס"מ ומניחים כ-10 ג' מלית פרג במרכז העיגול.
מעצבים לאוזן המן.
אופים כ-15-12 דקות ב-165 מעלות.
המתכון פותח על ידי אסטלה וצוות בית הספר, במסגרת פעילות הייעוץ והפיתוח שבית הספר מספק לחברות המובילות בתעשייה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי