אוזני המן קפוצ'ינו מקמח כוסמין לבן במילוי עוגת גבינה

אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות

לבצק

360 גרם חמאה רכה

420 גרם (3.5 כוסות) אבקת סוכר

6 חלמוני ביצה

1.5 כפיות תמצית וניל

1 כף מיץ לימון טרי

700 גרם (5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

2 כפות גרגירי אספרסו איכותי או קפה שחור

2 כפיות אבקת אפייה

1 כפית מלח

למלית גבינה

460 גרם (כ-2 חבילות) גבינת שמנת 25-30%, בטמפרטורת החדר

100 גרם (1/2 כוס) שמנת חמוצה 27%

100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

1 ביצה L

3 חלמוני ביצה

1.5 כפיות מחית וניל איכותית

64 גרם (4 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י

אופן הכנת הבצק

מערבלים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את החמאה והסוכר עד שמתקבל מרקם חלק ואוורירי.

מוסיפים את החלמונים, הווניל ומיץ הלימון, מנקים בצדדים עם לקקן מדי פעם.

מערבבים קמח, אספרסו/קפה שחור, אבקת אפייה ומלח בקערה בינונית.

מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים את הקמח בעדינות רק עד להטמעה.

מוציאים מהמיקסר למשטח נקי, משטחים ועוטפים בניילון נצמד. מכניסים למקרר לשעה אחת לפחות ועד לילה (לא לוותר על שלב זה!)

אופן הכנת המלית

מערבלים גבינת שמנת, שמנת חמוצה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה, עד שמתקבל מרקם חלק.

מוסיפים את הביצה והחלמונים ואת מחית הווניל עד שחלק.

מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב כדקה.

מעבירים לקערה, מכסים היטב ומקררים עד לשימוש (ניתן להכין 1 יום לפני).

הרכבה

מוציאים את הבצק מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-1 ס"מ. 

קורצים עיגולים בגודל הרצוי.

ממלאים כל עיגול בכפית מלית גבינה וסוגרים לצורה של אוזן המן.

מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא ל-30 דק' לפחות.

מחממים תנור מראש ל-200 מעלות. אופים את האוזניים כ-15 דקות, עד שתחתית האוזן זהובה.

מוציאים מהתנור ומקררים על רשת צינון.

מפזרים מעט קינמון מעל ומגישים.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

צילום: מנחם גרייבסקי

Purim