אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי ריבת תות שדה
אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות, כ-40 יחידות
לבצק
180 גרם חמאה רכה
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 ביצים L
1 כפית מחית וניל
1.5 כפיות מיץ לימון טרי
350 גרם (2.5 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח
1 חלבון ביצה (לסיום האוזניים)
למלית ריבת תות שדה
1/2 ק"ג תותים, שטופים וקצוצים גס
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבלים חמאה וסוכר בקערת מיקסר עם וו גיטרה כ-2 דקות, עד לקבלת מרקם קרמי.
מוסיפים את הביצים אחת אחת, מוודאים שהביצה הראשונה נטמעה לגמרי לפני שמוסיפים את השנייה.
מוסיפים את מחית הווניל ואת מיץ הלימון.
בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה ומלח.
מוסיפים את הקמח לחמאה ומערבבים קלות רק עד לאיחוד.
מעבירים את הבצק למשטח נקי ולשים לאיחוד הבצק. משטחים על נייר אפייה, עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 30 דקות לפחות ועד לילה במקרר.
מוציאים מהמקרר, מרדדים על משטח מקומח לעלה בעובי 1.5-1 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
ריבת תות שדה
מערבבים בסיר כבד תותים, סוכר ומיץ לימון.
מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מערבבים לעיתים קרובות. מועכים מעט את התותים תוך כדי ערבוב, עד שהריבה מסמיכה ומצפה גב של כף (כ-10 דק').
מעבירים לצנצנת מעוקרת ומקררים לטמפרטורת החדר.
סוגרים את הצנצנת ושומרים במקרר (ניתן להקפיא).
הרכבה
מניחים כפית תערובת תפוחים במרכז כל עיגול בצק.
מורחים מעט חלבון ביצה בעזרת האצבע מסביב לאוזן, ומקפלים לצורת אוזן המן.
מניחים על מגש מרופד בנייר אפייה ומכניסים למקפיא לכ-30 דקות.
מחממים את התנור ל-200 מעלות.
אופים את האוזניים כ-15 דקות, עד שתחתית האוזן זהובה.
מוציאים ומקרררים לגמרי.
ניתן לקשט עם שוקולד מומס או אבקת סוכר.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי