אוזני המן מקמח כוסמין לבן במילוי ריבת תות שדה
מאפיית פתפותים, לחמים ומאפים מקמח כוסמין
אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות למשך 12-10 דקות או עד שמשחימות מעט, כ-20 יחידות
לבצק
410 גרם חמאה
90 גרם אבקת סוכר
3 ביצים
525 גרם (3.75 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1/2 כפית מלח
5 גרם אבקת אפייה
30 גרם שקדים טחונים דק
למלית ריבת תות שדה של הילה יבניאלי-בוכריס
1/2 ק"ג תותים, שטופים וקצוצים גס
150 גרם (3/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפות מיץ לימון
אופן ההכנה
ממיסים את החמאה ושופכים למיקסר עם וו גיטרה. מערבבים עם אבקת הסוכר עד לתערובת אחידה.
טורפים את הביצים ושופכים בשלבים, עד להטמעה.
אחרי 3 דקות, מוסיפים את כל החומרים היבשים עד לקבלת בצק אחיד.
עוטפים בניילון נצמד ומקררים.
מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ.
קורצים עיגולים, מניחים בכל אחד כפית מלית ריבת תות וסוגרים לאוזן המן.
אופים ב-170 מעלות למשך 12-10 דקות או עד שמשחימות מעט.
מקררים ומפזרים מעט אבקת סוכר.
ריבת תות שדה
מערבבים בסיר כבד תותים, סוכר ומיץ לימון.
מבשלים על אש בינונית עד שהסוכר נמס. מגבירים את האש ומביאים לרתיחה.
מערבבים לעיתים קרובות. מועכים מעט את התותים תוך כדי ערבוב, עד שהריבה מסמיכה ומצפה גב של כף (כ-10 דק').
מעבירים לצנצנת מעוקרת ומקררים לטמפרטורת החדר.
סוגרים את הצנצנת ושומרים במקרר (ניתן להקפיא).
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי