אוזני המן מכוסמין מלא 100%, 'הסדרה הבריאה' במילוי קרם אגוזים
אפייה: כ-30-20 אוזני המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות
חומרים
300 גרם קמח כוסמין מלא 100%, הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
10 גרם אבקת אפייה
100 גרם אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה מאוד, חתוכה לקוביות
2 חלמונים
1 כפית תמצית וניל איכותית
30 מ"ל שמנת מתוקה
למלית קרם אגוזים
200 גרם חמאה רכה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
100 גרם בוטנים קצוצים
100 גרם אגוזי מלך קצוצים
2 ביצים
2 כפות קורנפלור
תמצית שקדים
אופן ההכנה
מערבבים קמח, אבקת אפייה ואבקת סוכר במעבד מזון.
מוסיפים את החמאה הקרה, עד לקבלת תערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים, תמצית הוָניל והשמנת ומעבדים עד לקבלת בצק שנפרד מדפנות המעבד (לא יותר מדי כדי לא לחמם את החמאה יתר על המידה)
מעבירים את הבצק למשטח מקומח קלות, מעבדים מעט לאיחוד.
עוטפים בנייר אפייה ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. ניתן גם להקפיא למשך 3 חודשים).
מערבבים את כל חומרי המלית במעבד מזון.
מניחים למנוחה במקרר לפחות שעה ועד לילה.
מרדדים את הבצק על משטח מקומח, קורצים עיגולים בגודל הרצוי.
מניחים כפית של מלית על כל עיגול ומעצבים כאוזן המן.
קחו בחשבון שהמלית מתנפחת ומתרחבת באפייה אז מתנו את הכמות.
מקפיאים לפחות ל-30 דק' לפני האפייה.
אופים 14-10 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי