אוזני המן עם מלית פרג, פקאן וטופי
שף מאיה רביבו
אפייה: 40 אוזני המן, תנור מחומם ל-170 מעלות, כ-12 דקות
לבצק
125 גרם חמאה
70 גרם אבקת סוכר
ביצה
קורט מלח
250 גרם קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
25 גרם שקד טחון
60 גרם פקאן טבעי קצוץ גס
למלית
75 גרם חלב
65 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
50 גרם חמאה
100 גרם פרג טחון
גרודה מחצי לימון
10 גרם פירורי עוגיות או שקדים טחונים
אופן ההכנה
בצק
במיקסר עם וו גיטרה מקרימים חמאה ואבקת סוכר.
מוסיפים ביצה.
מוסיפים את שאר החומרים (לא מערבבים יותר מדי).
מרדדים את הבצק לעובי 3 מ"מ.
קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.
מניחים כפית מלית פרג במרכז. מפזרים פקאן גרוס וסוגרים את השוליים למשולש.
מניחים על נייר אפייה.
אופים ב-170 מעלות כ-12 דקות.
מקררים. לאחר הקירור מקשטים בפקאן גרוס.
מלית
שמים בסיר את החלב, הסוכר והחמאה ומביאים לרתיחה.
מוסיפים את הפרג וגרודת הלימון ומבשלים 7-5 דקות.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי