אוזני המן פריכות במילוי טראפלס שוקולד ואספרסו
אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות, 15-10 דקות
חומרים
750 גרם (5 כוסות + 2 כפות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גרם (1 שקית) אבקת אפייה
400 גרם חמאה רכה
90 גרם אבקת סוכר
100 גרם סוכר לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 שקית סוכר וניל
1 ביצה
1 חלמון
180 מ"ל שמנת מתוקה / חלב / מיץ תפוזים
חומרים למילוי
75 גרם שוקולד מריר
1 כפית אבקת אספרסו / נס קפה אינסטנט
125 גרם גבינת שמנת 30% שומן (או גבינת מסקרפונה)
55 גרם שקדים טחונים
שוקולד צ'יפס לבנים, איכותיים
אופן ההכנה
מנפים קמח ואבקת אפייה לקערה בינונית. מניחים בצד.
בקערה של מיקסר, עם וו גיטרה, מערבבים חמאה, אבקת סוכר, סוכר לבן וסוכר וניל עד לקבלת תערובת קרמית.
מוסיפים ביצה ומערבבים עד להטמעה.
מוסיפים 1/3 מכמות הקמח ומערבבים מעט.
מוסיפים חצי מכמות השמנת ושוב - 1/3 מכמות הקמח והשמנת, מסיימים עם הקמח.
מעבירים לנייר אפייה, משטחים, עוטפים בניילון נצמד ומקררים כשעה (אפשר להשאיר במקרר כל הלילה. ניתן גם להקפיא למשך 3 חודשים).
מוציאים מקירור, מעבדים קלות את הבצק ובעזרת מערוך פותחים את הבצק על משטח מקומח.
יוצרים עיגולים בגודל הרצוי (ככל שהעיגול יהיה גדול יותר כך גם האוזן תהיה יותר גדולה).
מניחים במרכז את המילוי הרצוי, ויוצרים את צורת האוזן.
אופים 10-15 דק' בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות (עד שכשמרימים מעט את האוזן מהמגש יש צבע חום יפה בתחתית).
מקררים לחלוטין.
ניתן לפזר אבקת סוכר מעל לפני ההגשה
טיפ חשוב – מומלץ להקפיא את האוזניים למשך 30 דק' לפחות לפני האפייה. היות והבצק עשיר מאוד בחמאה, ההקפאה תשמור על צורת האוזן ועל כך שהמילוי לא ייזל החוצה בזמן האפייה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי