סופגניות מלוחות במילוי בשמל תרד
טיגון: כ-20 סופגניות במשקל 40 גר' כל אחת
חומרים לסופגניות
500 גר' (4 כוסות) קמח לחם מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
12 גר' (1+1/4 כפות) שמרים יבשים
5 גר' (1/4 כף) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
20 מ"ל (1+1/2 כפות) שמן
280-240 מ"ל מים
10 גר' (1/2 כף) מלח
חומרים למילוי בשמל תרד
75 גרם חמאה
40 גרם (4 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
960-840 מ"ל (4-3.5 כוסות) חלב חם (לא רותח)
2 עלי דפנה
מלח ופלפל לבן
1/2 כפית אגוז מוסקט טחון טרי
1 שקית בייבי תרד
5-4 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בשמל תרד
מחממים את החמאה בסיר בינוני עד להמסה. מוסיפים את הקמח ומערבבים ללא הפסקה עד לקבלת מרקם חלק.
ממשיכים לבשל על להבה בינונית-נמוכה כ-7 דק', עד לקבלת צבע זהוב-בהיר, כמו חול.
בינתיים, בסיר בינוני, מחממים את החלב עם עלי הדפנה כמעט עד לרתיחה. מסננים את החלב.
מוסיפים את תערובת הקמח, בכל פעם כוס אחת תוך כדי ערבוב מתמיד, לקבלת תערובת חלקה ובמרקם הרצוי (אנחנו מילאנו את הסופגניות במרקם סמיך).
מביאים את הבשמל לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-10 דק' נוספות. מורידים מהאש ומוסיפים מלח, פלפל ואגוז מוסקט לפי הטעם.
במחבת רחבה מחממים את שמן הזית, המלח, הפלפל ואת פרוסות השום. מקפידים לא לשרוף את השום.
מוסיפים את התרד לשמן החם ובעזרת כף מערבבים היטב כך ששיני השום כבר לא מיטגנות בשמן אלא מעורבבות בתרד. ממשיכים לבשל על להבה בינונית תוך כדי ערבוב עד שמי התרד התאדו כמעט לגמרי.
טועמים ומתקנים טעמים אם צריך.
מעבירים את התרד לרוטב הבשמל החם ומערבבים.
טוחנים הכל יחד עם סטיק בלנדר או במעבד מזון / בלנדר לקבלת תערובת חלקה.
טועמים ומתקנים טעמים אם צריך. מקררים.
סופגניות
מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת מערבל עם וו לישה. מוסיפים את השמן ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה, מערבבים כ-3 דקות במהירות בינונית ומוסיפים את המלח. ממשיכים ללוש את הבצק כ-5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ונעים, לא דביק.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים בניילון ומניחים במקום חמים לתפיחה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
מעבירים את הבצק למשטח נקי. מחלקים את הבצק לכדורים של 40 גר' כל אחד. מרדדים קלות כל כדור עם מעט שמן, ממלאים בכפית דוקסל פטריות ובמעט גבינה. סוגרים ומעצבים לכדור יפה.
מניחים בתבנית על מרובעי נייר אפייה. מכסים בניילון ומתפיחים שוב במקום חמים, כ-40 דקות.
בינתיים מחממים שמן בסיר טיגון. מניחים את הסופגניות בשמן החם ומטגנים כ-3 דקות מכל צד עד לקבלת צבע זהוב עשיר. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
ממלאים את הבשמל בתוך הסופגניות. מגישים מיד, בעוד הסופגנייה חמה.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים