מאפה בתיה

תומר בלס, הלחם של תומר

30 יחידות

אפייה: תנור מחומם ל-160 מעלות, 20 דקות + 140 מעלות, 15 דקות

לבצק‬

350 גרם (2.5 כוסות) קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה

למלית

250 גרם (1 גביע) קוטג'
250 גרם (1 קוביה) פטה מפוררת
250 גרם (1 גביע) גבינה לבנה
2 ביצים
40 גרם (2 כפות) גדושות קמח לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
קורט טימין
קורט פלפל שחור טחון
קורט מלח

אופן‭ ‬ההכנה‭

בצק

מכניסים את הקמח והחמאה למיקסר עם וו גיטרה ומעבדים במהירות בינונית עד למרקם של פירורים.
מוסיפים את השמנת החמוצה ומעבדים במהירות איטית.
מוציאים מהמיקסר ומאחדים את הבצק ביד.
עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר למשך חצי שעה.

מלית

מכניסים את הקוטג', הפטה והגבינה הלבנה לקערת מיקסר עם וו גיטרה.
מוסיפים את הביצים והקמח.
מתבלים בתימין, מלח ופלפל שחור.

הרכבה

מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ.
קורצים עיגולים בגודל 8 ס"מ (בעזרת כוס). ממלאים כל עיגול במלית.
מקפלים כל עיגול לחצי (סהר) ומדביקים עם מברשת סיליקון במעט ביצה טרופה.
מורחים כל מאפה בביצה טרופה ומצפים בשומשום וקצח.
מכניסים לתנור ל-160 מעלות לכ-20 דקות.
מנמיכים את החום ל-140 מעלות עד להזהבה (בערך 15 דקות נוספות).

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

שבועות

צילום: מנחם גרייבסקי

כלים ולוקיישן צילום באדיבות פרופ׳ אדריאן בועז