לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

מלוחים

מלוחים

צילום: שרית גופן

קיש בצלים מקורמלים בדבש, עגבניות וגבינות

שף אפרת ליבפרוינד

אפייה: תבנית פאי בקוטר 26/24, תנור מחומם ל-180 מעלות, 10+30 דקות

לבצק

200 גרם חמאה
300 גרם (2 כוסות + 2 כפות) קמח חיטה מלא 100% מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 ביצה גדולה
חצי כפית מלח

למלית

50 גרם חמאה
2 בצלים סגולים קטנים חתוכים לרבעים
1 כף גדושה דבש
100 גרם גבינה בולגרית
חתוכה לקוביות קטנות
1 כוס עגבניות שרי קטנות מאוד
1 מכל שמנת מתוקה
2 ביצים טרופות
חצי כפית מלח

אופן ההכנה

מכניסים את כל החומרים למעבד מזון או למיקסר ולשים עד שמתקבל בצק גמיש. מרדדים על משטח מקומח היטב ומרפדים בבצק המרודד תבנית פאי או רינג בקוטר 24–26 ס"מ ובגובה 2 ס"מ. מניחים מעל הבצק נייר כסף שיכסה את כולו ומהדקים היטב (גם את הדפנות). אופים 10 דקות בחום של 180 מעלות. מסירים את נייר הכסף.
ממסים את החמאה במחבת גדולה ומטגנים את רבעי הבצלים כ-5 דקות על אש נמוכה מאוד. תוך כדי טיגון מוסיפים את הדבש ומערבבים מדי פעם. מסירים מעל האש, מעבירים לקערה ומקררים כ-10 דקות. מוסיפים לקערה את כל שאר החומרים ויוצקים לקלתית הבצק האפויה למחצה. אופים עוד כ-30 דקות בחום של 180 מעלות עד להזהבת המלית והתייצבותה.