עוגיות שלגיה טבעוניות מקמח כוסמין לבן
ליבנת גוטליב
אפייה: 8 דקות, 170 מעלות, 48 עוגיות
חומרים לבצק
100 גרם שוקולד מריר 70%-60%
45 גרם (1/4 כוס) שמן קוקוס
20 גרם (1 כף) גלוקוז
15 גרם (1 כף) ליקר שוקולד/ליקר אמרטי
120 גרם (1/2 כוס) חלב סויה
50 גרם (5 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
200 גרם (1 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
110 גרם (1 כוס פחות 3 כפות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
40 גרם (1/2 כוס) אבקת שקדים
5 גרם (1 כפית) אבקת אפייה
50 גרם (1/2 כוס) קקאו מנופה
קורט מלח
לגלגול
סוכר+אבקת סוכר
אופן ההכנה
על באן מרי ממסים את השוקולד, שמן הקוקוס והגלוקוז. לאחר המסה מוסיפים את הליקר ומערבבים היטב.
בקערה קטנה מערבבים חלב סויה וקמח. מעבירים לקערת המערבל, מוסיפים סוכר ומערבבים היטב עם וו גיטרה.
מוסיפים את תערובת השוקולד לקערת המיקסר.
מוסיפים את החומרים היבשים (קמח, אבקת שקדים, אבקת אפייה, קקאו ומלח) ומערבבים עד לקבלת בצק אחיד.
משטחים את הבצק על גבי ניילון נצמד ומעבירים להקפאה לשעה.
מחממים תנור ל-170 מעלות.
מחלקים את הבצק לחתיכות במשקל 15 גרם ויוצרים כדורים.
מגלגלים את העוגיות בכלי עם סוכר ומיד מעבירים לכלי עם אבקת סוכר. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה במרווחים אחת מהשנייה.
אופים 8 דקות ב-170 מעלות. העוגיות יראו כאילו הן עדיין לא מוכנות מבפנים, אבל הן מתייצבות בקירור. אפיית יתר תפגע במרקם.
צילום: ליבנת גוטליב