לחמניית באן עם סטייק אנטריקוט מוקפץ, פלפלים ואיולי אריסה
הילה יבניאלי-בוכריס ושף רמי סויסה
ללחמניות
500 גרם קמח פיצה נאפולי איטלקי טיפו 00 או קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
60 גרם סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
15 גרם שמרים יבשים
5 גרם אבקת אפייה
240 מ"ל מים פושרים
25 מ"ל שמן קנולה
10 מ"ל חומץ אורז
5 גרם מלח
אופן ההכנה
בקערת מיקסר מערבבים את כל החומרים היבשים.
מוסיפים חצי מכמות המים יחד עם השמן והחומץ ולשים כ-1 דקה.
מוסיפים את שאר המים וממשיכים ללוש כ-3 דק'. מוסיפים את המלח.
ממשיכים ללוש כ-7-5 דק' עד קבלת בצק חלק ומעט דביק.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה במקום חמים כ-25 דקות.
מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 50 גרם, מכסים במגבת נקייה ומניחים בצד לתפיחה נוספת כ-30 דק'.
בינתיים מחממים סיר אידוי ומשמנים את הרשת שעליה נניח את הבצק.
מניחים מספר לחמניות בתוך סיר האידוי, מכסים ומאדים כ-10 דקות, עד שהלחמניות מבריקות וקלות. מוציאים מהסיר ומניחים בצד. ממשיכים את התהליך עם שאר הלחמניות.
לסטייק
300 גרם אנטריקוט פרוס דק ואז לרצועות
3 כפות שמן זית איכותי
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 בצל חתוך לרצועות
2 שיני שום פרוסות
3 כפות מיונז
1 כפית אריסה חריפה
שפריץ לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה
מחממים שמן במחבת רחבה.
מוסיפים פנימה בצל ופלפל אדום.
מוסיפים מלח.
מערבבים היטב ומטגנים כ-30 שניות.
מוסיפים שום וממשיכים לטגן עד שמזהיב.
מוסיפים את האנטריקוט ומטגנים עד שצרוב היטב ועדיין מעט אדום (מומלץ לא לטגן יותר מדי)
בקערה נפרדת מערבבים מיונז, אריזה, לימון ומלח. טועמים ומתקנים.
להגשה
חסה סלנובה / עגולה
מחממים קלות את הבאנים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
מורחים בתוך הלחמניה מיונז ואריסה, מניחים חסה מעל.
מניחים את רצועות הבשר מעל ומגישים חם.
הטחנות הגדולות של א"י, חיפה
טיפים
מיוחדים
מיוחדים
צילום: מנחם גרייבסקי