
פוקצ'ה
אפייה: תנור מחומם ל-200 מעלות
חומרים לבצק
½ ק"ג קמח כפרי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
13 גר' שמרים יבשים
8 גר' סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
8 גר' מלח
75 מ"ל שמן זית
350-300 מ"ל מים פושרים
אופן ההכנה
מערבבים את החומרים היבשים והשמן עד לאיחוד.
מוסיפים את המים באיטיות לקבלת בצק רך ולא דביק.
לָשִׁים 8-10 דק' במהירות גבוהה עד שמתקבל בצק מבריק, רך וגמיש.
מניחים בקערה משומנת בשמן זית. עוטפים במגבת לחה ומתפיחים כ-60-90 דק' עד להכפלת הנפח. טופחים על הבצק להוצאת האוויר, מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפייה או לאבן שמוט, משמנים את הבצק קלות מלמעלה, מכסים במגבת לחה ומתפיחים 30-45 דק'.
מושחים את הבצק בשמן זית ומפזרים מלח גס ורוזמרין טרי, ירקות קלויים, גבינות,
עשבי תיבול וכד'. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות בטורבו עד שמזהיב.
מושחים בשמן זית, חותכים ומגישים חם.

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה





שמרים
שמרים

