עוגת שמרים קינמון מקמח כוסמין לבן
2 תבניות אינגליש קייק
אפייה: תנור מחומם ל-170 מעלות
לבצק
560 גרם (4 כוסות) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1+1/2 כפות שמרים יבשים
300 מ"ל (1+1/4 כוסות) מים פושרים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
למלית (כמות לכדור אחד)
100 מ"ל (1/2 כוס) שמן קנולה
100 גרם (1/2 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
2 כפיות גדושות קינמון
אופן ההכנה
שמים בקערת המיקסר קמח, שמרים, מים וסוכר ומתחילים ללוש. לקראת סוף הלישה מוסיפים את השמן ולשים היטב לקבלת עיסה אחידה ורכה.
מכסים במגבת ומניחים להתפחה כחצי שעה.
מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעלה מלבני דק.
מורחים שכבה אחידה של מילוי על העלה.
חותכים את העלה ל-6 רצועות שוות ומניחים אותן אחת ע"ג השנייה. חותכים את ערימת הרצועות ל-6 ריבועים שווים ומניחים בתבנית כשהם עומדים על צידם.
אופים בחום של 170 מעלות עד שהעוגה משחימה לגמרי.


Enter your text here
Enter your text here

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה





שמרים
שמרים

צילום: מנחם גרייבסקי
