
לחם זיתים
תומר בלס, הלחם של תומר
אפייה: 2 כיכרות, תנור מחומם ל-240 מעלות
חומרים
500 גר' קמח חיטה מלא 100% הסדרה הבריאה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
100 גר' (1 כוס) מחמצת פעילה
325 מ"ל (1 1/3 כוסות) מים
1 כפית מלח
2 כפות זיתי קלמטה מגולענים
2 כפות זיתים סורים מגולענים
2 כפות קמח לחם לבן מועשר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
אופן ההכנה
מערבבים את הקמח עם המחמצת והמים עד שהחומרים מתאחדים. מוסיפים את המלח ולשים 12-10 דקות בלישה ביד או 7-5 דקות במערבל עד לגמישות הבצק.
מאטים את מהירות המערבל, כדי לא לקרוע את הבצק.
מערבבים את הזיתים עם 2 כפות קמח, ולקראת סוף הלישה מוסיפים לתערובת.
מעבירים לקערה משומנת קלות, מכסים במגבת או בניילון.
מניחים לתפיחה ראשונה למשך 5-3 שעות. מחלקים ל-2 חלקים ומעצבים לכיכרות, מניחים לתפיחה שנייה למשך 3-2 שעות.
מניחים קערת מים בתחתית התנור ומחממים ל-240 מעלות.
מנמיכים את חום התנור ל-220 מעלות ומכניסים את הכיכרות.
לאחר 10 דקות מוציאים את קערת המים וממשיכים באפייה 15 דקות נוספות.
מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות, הופכים את הכיכרות ואופים עוד 25 דקות.

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה





לחמים

צילום: מנחם גרייבסקי
