לביבות מתוקות בנוסח איטליה עם גבינת ריקוטה
טיגון: 18-16 לביבות
חומרים
250 גר' (1 מיכל) גבינת ריקוטה איכותית
105 גר' (3/4 כוס) קמח כוסמין לבן מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
3 ביצים
2 כפות סוכר לבן
1 כפית מלח
½ כפית אבקת אפייה
שמן לטיגון
דבש להגשה (לא חובה)
אופן ההכנה
מערבבים במעבד מזון את הגבינה, הקמח, הביצים, הסוכר, המלח ואבקת האפייה עד לקבלת בלילה חלקה, עוצרים מספר פעמים ומנקים את צדי הקערה.
מחממים מעט שמן (שכבה דקה) במחבת כבדה ורחבה. בעזרת כף או מצקת קטנה יוצקים עיגולים מהתערובת. מטגנים כל צד 3-2 דקות, עד לקבלת צבע זהוב נאה.
הגשה: מניחים בצלחת הגשה, מטפטפים מעט דבש מעל ומגישים מיד.


Enter your text here
Enter your text here

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה






צילום: מנחם גרייבסקי
הכלים באדיבות אינטירה כלי בית, ירושלים
חנוכה
