
דונאטס - פיננסייר אפוי
אסטלה - כיתת אומן לקונדיטוריה
אפייה: תבנית דונאטס, 8-7 דקות, תנור מחומם ל-180 מעלות
חומרים לדונאטס
120 גרם חלבונים
20 גרם דבש
100 גרם סוכר ענבים (דקסטרוז)
50 גרם אבקת שקדים
50 גרם קמח כוסמין מלא 100% בטחינה דקה במיוחד, מתוצרת הטחנות הגדולות
של א"י
125 גרם חמאה מומסת על גבול שרופה
חומרים לזיגוג
200 מ"ל שמנת מתוקה
100 גרם סירופ תירס (גלוקוזה)
200 גרם שוקולד מריר קצוץ
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות.
בקערת מיקסר מקציפים קלות חלבונים, סוכר ודבש.
מקפלים פנימה את השקדים עם הקמח.
מוסיפים חמאה מומסת ומערבבים עד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים את התערובת לשק זילוף ומזלפים לתבניות.
אופים 8-7 דקות. מוציאים מהתבניות ומצננים.
מכינים את זיגוג השוקולד:
מבשלים בסיר קטן שמנת וגלוקוזה עד לרתיחה.
מניחים את השוקולד בקערה, יוצקים מעל את השמנת הרותחת.
מערבבים עד שחלק ומבריק.
יוצקים על הדונאטס לכיסוי מלא ומקשטים.

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה






צילום: מנחם גרייבסקי
חנוכה
