

Enter your text here
Enter your text here
גוזלמה מקמח פיצה נאפולי ודורום רימצ'ינטה
שף אבי ביטון
טיגון: מחבת טפלון
לבצק
1 כוס קמח דורום דק רימצ'ינטה מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
1 גביע יוגורט
1 כוס קמח פיצה נאפולי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
שמן זית לטיגון
למלית
2 כפות גבינה מלוחה
2 כפות גבינת פטה
3 כפות גבינה צפתית
רבע חבילה של פטרוזיליה
כוסברה
למטבל
1 כף ממרח שומשום עם סילאן
1 כף שמן זית
1/2 גביע יוגורט
קורט מלח
1 כף מים
1 צרור נענע
ירקות להגשה
אופן ההכנה
בצק
מערבבים את קמח הרימצ'ינטה והיוגורט בקערה בעזרת הידיים.
מקמחים משטח עבודה עם קמח פיצה ומערבבים יחד עם בצק היוגורט.
מרדדים את הבצק בעזרת הידיים לבצק דק.
מילוי והרכבה
מערבבים בקערה את הגבינות יחד לתערובת פירורית.
מחלקים את הבצק לעיגולים קטנים.
ממלאים את תערובת הגבינה בעיגולי הבצק.
עוטפים את הגבינה, מהדקים היטב בקצוות על מנת שהגבינה לא "תברח" החוצה בטיגון ומשטחים.
מחממים מחבת עם מעט שמן זית.
מטגנים את הגוזלמה משני הצדדים למשך מספר דקות.
טוחנים בעזרת בלנדר מוט את כל המרכיבים.
מגישים לצד ירקות.

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה






ראש השנה
