"Funnel Cake", זנגולה אמריקאית

אפשר למצוא את הסופגנייה המשונה והנפלאה הזו כמעט בכל יריד ברחבי אמריקה. מגישים אותה חמה ועטופה באבקת סוכר, בתוך מפית נייר

חומרים ל-8-6 סופגניות

420 גרם (3 כוסות) קמח חיטה לבן בהיר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י

1 כף (8 גרם) אבקת אפייה
1/4 כפית מלח
2 ביצים
50 גרם (1/4 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות‭ ‬הגדולות‭ ‬של‭ ‬א‭"‬י
240 מ"ל (1 כוס) חלב
240 מ״ל (1 כוס) מים
1 כפית תמצית וניל
שמן לטיגון

חומרים להגשה

אבקת סוכר

אופן‭ ‬ההכנה‭

מערבבים בקערה בינונית את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
בקערה נוספת מערבבים את החלב, המים, הביצים, תמצית הוניל והסוכר.
מוסיפים את החומרים היבשים לקערה של החומרים הרטובים.
מערבבים היטב עד לקבלת בלילה חלקה. יוצקים את התערובת לבקבוק פלסטיק לחיץ.
מחממים שמן בסיר טיגון. יוצקים את הבלילה אל תוך השמן החם בצורת ספירלה, בגודל הרצוי (שולטים במזיגה בעזרת האצבע). מטגנים כ-3-2 דקות עד לקבלת צבע זהוב וצורה תפוחה קלות של הסופגנייה.

הגשה

מוציאים מהשמן, מניחים על נייר סופג ומעבירים לצלחת הגשה. מפזרים בנדיבות אבקת סוכר מעל ומגישים מיד.

לוגו הטחנות הגדולות של ארץ ישראל

הטחנות הגדולות של א"י, חיפה 

חגים

צילום: מנחם גרייבסקי